Kun je ook een andere vloeistof dampen dan een e-liquid?

EA-Liquid doosjeEr zijn heel veel verschillende e-liquids om de tank van je vaporizer mee te vullen. Toch zijn er gebruikers van de e-sigaret die de tank van hun vaporizer niet met een e-liquid willen vullen. Ze vragen zich af of ze ook een andere vloeistof kunnen gebruiken om te vapen (dampen)? Het juiste antwoord is ontkennend. Waarom? Omdat e-liquid op dit moment de enige stof is waar je veilig mee kunt dampen.

Gebruikers van een e-sigaret of vaporizer moeten risico’s vermijden

Je kunt proberen om met iets anders dan een e-liquid te dampen. Benk dan wel dat je twee risico’s loopt. Er kan brand ontstaan als je probeert te dampen met een vloeistof die olie of alcohol bevat. Ook loop je het risico dat je longen worden beschadigd.

De e-sigaret en de vaporizer zijn alleen geschikt voor e-liquids

In theorie kun je de tank van de e-sigaret of vaporizer met iedere stof vullen. Je loopt dan niet alleen de zojuist genoemde risico’s. De e-sigaret en vaporizer kan uitsluitend gebruikt worden met e-liquids. Andere vloeistoffen richten schade aan. De e-sigaret of vaporizer doet het niet meer, de coil kan alleen gebruikt worden om e-liquids te verdampen, de tank kan ook worden beschadigd. Dampen van andere vloeistoffen dan e-liquids leidt dus zeker tot beschadiging van het apparaat (en waarshcijnlijk je longen en gezondheid) dat je gebruikt om te dampen.

Is het veilig om te dampen met water?

Het antwoord is weer ontkennend. Het vapen (dampen) met water is gevaarlijk. De coil verhit het water in de tank tot het kookpunt. Het apparaat dat je gebruikt om te vapen wordt oververhit. De coil wordt zeker beschadigd. Je kunt ook je hand verbranden.

Wat moet je doen als je geen e-liquid meer hebt?

Het experimenteren met andere producten dan e-liquids brengt, zoals al eerder opgemerkt, te veel risico met zich mee. Bedenk dat je het je hele leven met twee longen moet doen. Daarom is het enige juiste advies om nieuwe e-liquid te kopen. Dat kun je doen in een winkel waar ze e-liquid verkopen. Je kunt de e-liquid ook bestellen bij een van de vele online webwinkels. De bestelde e-liquid wordt korte tijd later al geleverd.