Hoe kan ik lokale SEO inzetten om het bereik van mijn website te vergroten?

Hoe kan ik lokale SEO inzetten om het bereik van mijn website te vergroten?
Als u een bedrijf heeft dat zich richt op een lokale doelgroep dan is het belangrijk om juist deze doelgroep op uw bedrijf attent te maken. Vaak heeft landelijke bekendheid ook niet zo veel zin. Wanneer u een timmerbedrijf heeft in Assen, dan heeft u zeer waarschijnlijk geen interesse in opdrachten uit Brabant of Zuid-Holland. Maar u bent wellicht wel geïnteresseerd in klanten uit de regio Assen, want dit kan immers lucratieve opdrachten opleveren. Het is dan belangrijk om de SEO van de teksten op uw website hier op af te stemmen dit heet ook wel lokale SEO.

Kan lokale SEO ook voor mijn bedrijf goed uitpakken?

In veel gevallen werkt lokale SEO prima als optimalisatie voor de vindbaarheid van uw website. Een internetbezoeker die een dienst of product dicht bij huis zoekt, zal in veel gevallen zijn woonplaats bij het zoekwoord invoeren. Dus iemand zal zoeken op “kapper Breda” of “stukadoor Pijnacker”. Als u er nu als lokale ondernemer voor zorgt dat de teksten op uw website juist deze lokale SEO teksten bevatten, dan is de kans groot dat de zoeker bij uw bedrijf uitkomt. En dat kan dan weer een nieuwe klant of een opdracht voor een klus opleveren. Daarom is lokale SEO erg belangrijk voor met name kleine bedrijven die het moeten hebben van plaatselijke bekendheid en opdrachten of afzet van producten in de regio.

Zet lokale SEO op effectieve wijze in

“Voordat SEO gericht op de regio daadwerkelijk effect heeft moet u wel geduld hebben. Met één enkele tekst waarin u uw bedrijfsactiviteit en een plaatsnaam zet bent u er niet. Het gaat erom dat uw product in combinatie met uw vestigingsplaats en plaatsen in de regio vaker wordt gevonden en dus hoger in de resultaten van de zoekmachines komt. Het is dus belangrijk om u als bruidsfotograaf in Amersfoort goed bekend te maken met veel teksten, ook met plaatsnamen in de regio van Amersfoort. Pas dan zal het effect langzaam maar zeker merkbaar worden. Nu horen wij u zeggen: Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor, om teksten te schrijven en online te zetten. Bovendien ben ik daar ook helemaal niet goed in. En daarom is het goed te weten dat Mediafirst.nl voor u klaar staat om deze taken van u over te nemen.

Schakel een professional in voor het verhogen van uw Google ranking

De Google ranking, de plaats waar uw website staat bij het ingeven van bepaalde zoektermen, is van essentieel belang voor de vindbaarheid van uw bedrijf. Lokale SEO teksten kunnen uw website een prima boost geven in de ranking. Mediafirst.nl vertelt u er graag alles over. Wilt u meer weten, neem dan direct contact met ons op door het contactformulier op de website in te vullen. Wij zijn eveneens bereikbaar via telefoonnummer 053 – 76 01 005. Of stuur een bericht naar [email protected]