Vloerkleed Reinigen Lekker Goedkoop Uitbesteden, Niet Zelf Doen!

vloerkleed-reinigen-uitbesteden-goedkoopReinigen vloerkleed zelf doen of uitbesteden?

Ieder vloerkleed zal bij het gebruik vuil worden. Nu is de mate van vuil worden wel afhankelijk van het soort vloerkleed dat je hebt. Je kan een hoogpolig los geweven vloerkleed hebben of een heel vast geweven vloerkleed. Voor het vloerkleed reinigen moeten wel de juiste producten gebruikt worden. Ook het materiaal waarvan het vloerkleed is gemaakt is van groot belang voor het reinigen.

Het verwijderen van vlekken

Wanneer er vlekken aanwezig zijn is het belangrijk dat je niet onbezonnen te werk gaat. Gebruik altijd het reinigingsmiddel dat wordt aanbevolen om de soort vlekken te verwijderen. Wanneer je er zelf niet aan uit kan komen vraag dan eerst advies bij een specialist. Probeer nooit een vlek te verwijderen door met een doek op de vlek te wrijven. Op deze manier zal je de vlek verder in de polen van het vloerkleed drukken. Gebruik een doek die goed het vuil absorbeert om het vocht op te laten zuigen.

Stoomreiniger huren of kiezen voor gemak?

Indien het mogelijk is kan je nog altijd het beste een stoomreiniger gebruiken. Wanneer je hierin het juiste reinigingsmiddel aanbrengt zal de vlek hoogstwaarschijnlijk wel kunnen worden verwijderd. Voordat je echter begint met het gebruik van de stoomreiniger is het van groot belang dat je het vloerkleed eerst zeer grondig gaat stofzuigen.

Droogpoeder schoonmaken

Tegenwoordig kan je ook droogpoeders kopen. Hierbij strooi je het poeder over het vloerkleed. Je borstelt het met een speciale borstel in het vloerkleed. Daarna wacht je volgens een korte tijd. Vervolgens kan je het poeder met een stofzuiger opzuigen. Het vuil is dan in het poeder gekropen.

Berber vloerkleed reinigen

Bij een Berber vloerkleed zijn de lussen klein en dicht op elkaar geweven. Doordat het zo hecht is geweven zal een vloeistof wanneer het op het vloerkleed wordt gemorst niet zo snel in het vloerkleed dringen. Dat is wel het geval bij een vloerkleed wat los geweven is. Omdat een Berber dus zo strak geweven is kan het beter vuil weerstaan. Is het echter in het kleed doorgedrongen dan zal dit vuil ook weer moeilijker te verwijderen zijn. Er zijn twee soorten Berbers namelijk die van nylon zijn gemaakt of van wol. Nylon is goedkoper dan de vloerkleden die van wol zijn gemaakt en ze zijn beter bestand tegen vuil en schimmels.

De vakman inschakelen

Wanneer je er tegen opziet om zelf het vuil geworden vloerkleed te reinigen kan je dat ook laten doen door de vakman. De specialist weet wat hij moet doen en welke materialen gebruikt moeten worden om de vlekken en het vuil te verwijderen. Het is belangrijk dat je vooraf goed de prijs afspreekt waarvoor het vloerkleed kan worden gereinigd. De vakman zal na het reinigen een afstotende laag aanbrengen waardoor het vloerkleed niet zo snel vuil zal worden. Het schoonmaken van het vloerkleed kan ter plekke plaatsvinden maar hij kan het ook op komen halen en na de afgesproken tijd weer schoon afleveren.